Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

El hijab (mocador) oprimeix la dona?



Aquest és potser un dels falsos mites que més polseguera ha aixecat els darrers temps.

Si no és opressiu, què és exactament el hijab? El hijab requereix que les dones musulmanes cobreixin el seu cos amb roba modesta i que no insinuin la seva figura davant d'homes estranys.

No obstant això, el hijab no és només per les aparences externes; es tracta també de quelcom més profund, la modèstia i la conducta correcta.

No cal dir , però, que l'Islam també requereix aquests modals als homes.

No hi ha res en el ahijab que restringeixi la llibertat d'una dona musulmana d'expressar els seus punts de vista i opinió, a la propietat, a tenir una educació i una carrera, o a triar un marit.

El hijab és un acte d'honor i la dignitat, l'autonomia i la garantia que una dona serà jutjada d'acord a la seva bellesa espiritual interior en lloc de la seva aparença superficial externa. El hijab allibera i eleva l'estat de la dona, i exigeix ​​que ella sigui avaluada amb el seu intel·lecte en comptes de la seva sexualitat. La raó per que les dones musulmanes es posen hijab és simplement perquè Déu ho va fer un acte de culte per a elles, i Al·là sap el que és millor per a la seva creació.

El hijab dóna a les dones la llibertat de ser membres actius de la societat, mentre que manté la seva modèstia. El vel està pensat a lluir en  públic, ja que les dones no han posar-se el hijab quan són a casa amb la seva família.

El hijab no simbolitza la repressió, l'opressió o el silenci. Més aviat, és un escut de protecció contra els comentaris degradants, els avenços no desitjats i deslleial la discriminació. De tots convertits a l'Islam, el 75% són dones. Entraren voluntariament en una religió que les oprimeix? Així que la propera vegada que vegi a una dona musulmana, sàpiga que ella cobreix la seva aparença física, no la ment o l'intel·lecte!


1 comentaris:

  • Anònim says:
    15 de desembre del 2022, a les 2:06

    L'Alcorà no diu que tots els musulmans, s'han de cubrir les parts púdiques del seu cos, i això no inclou la cara i els cabells?

Publica un comentari a l'entrada