Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

Les séries del vel

La fotògrafa Britànica-Iraní Sara Shamsavari signa 'Les sèries del vel', un reportatge de l'ONU sobre dones occidentals que no renuncien al codi de vestuari islàmic. 

Les 'hijabistes' mostren amb desimboltura i imaginació formes de lluir el hijab que confirmen la seva feminitat i bellesa. 

Moltes de les Joves retratades aspiren a treballar com a models de passarel·la per dissenys de roba basada en les Diferents Modalitats del vel.

Les anomenen i s'autoanomenen hijabistes perquè no tenen cap pega ni objecció ideològica o moral a mostrar-se vestides amb el vel islàmic (hijab). 

Cap d'elles són dones de països àrabs ni pertanyen ni a guetos. 

Al contrari: viuen en tres de les ciutats més notables d'occident -París, Londres i Nova York-i llueixen amb orgull i certa picardia aquesta peça de roba tan sovint estigmatitzada i vetada en determinats àmbits i per algunes administracions.

La fotògrafa Britànica d'origen iranià Sara Shamsavari va començar a retratar hijabistes al 2010. 

Hi va seguir treballant des de llavors en un reportatge acumulatiu The Veil Series (La Sèrie del vel), que es va presentar a Londres dins del festival Women of the World (Dones del Món, WOW en les seves sigles en anglès), que es celebra des de fa anys al Southbank Center de la capital de del Regne Unit amb motiu m del Dia Internacional de la Dona.



Shamsavari, que no només és artista visual, sinó també cantautora i activista en moviments a favor dels drets de la dona i contra el racisme, vol "explorar sociopolíticament" la vida de les Joves musulmanes a les megaciutats occidentals i documentar com aquestes noies i dones "mostren i donen testimoni de les seves identitats individuals mitjançant vibrants estils de hijab" que confirmen la seva feminitat i bellesa.



La fotògrafa desitja que el seu treball mostri la cara positiva del vel islàmic, que ha estat objecte de moltes i constants polèmiques a Europa per la prohibició d'usar-lo, per exemple, en centres d'ensenyament. 

Les seves models, diu "són joves, femenines i visiblement musulmanes". Per aquestes tres raons que salten a la vista Shamsavari dedueix que "han de fer front a molts prejudicis i malentesos, perquè vivim en una societat que es dedica a jutjar".


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada