Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

l'Alcorà

L'Alcorà és el llibre de Déu, revelat al profeta de l'Islam al primer quart del segle VII. L'Alcorà no és un llibre de misteris i benediccions; és un llibre de saviesa. 

En el capítol Sad , l'Alcorà diu de si mateix:


"Aquest és un Llibre beneït el que hem fet descendir per a tu [Mohàmmed], per a que les persones hi reflexionin sobre els seus missatges, i aquells amb enteniment hi meditin. (38:29)

L'Alcorà és, de fet, un llibre de saviesa, que ens dóna el coneixement sobre l'esquema diví juntament amb tots aquells principis que són necessaris per a l'èxit de la vida en aquest món. 
En poques paraules, l'Alcorà és un llibre-guia per a la humanitat. És, a més, un llibre senzill, que és fàcilment comprensible per a algú que tingui els coneixements més rudimentaris d'àrab. 
Però totes les coses que ofereix només es poden descobrir a través de la contemplació. És la contemplació, o tadabbur, que obre les portes del tresor del coneixement alcorànic. 
Per tant, l'Alcorà es caracteritza per la claredat més perfecta, però això no vol dir que es pugui comprendre l'Alcorà sense reflexionar-hi. De fet, hi ha dues formes d'aprenentatge alcorànic: 

La primera és aprenent el seu significat literal i la segona aprenent el seu significat més profund. 
Si desitgeu conèixer el missatge de l'Alcorà d'una manera senzilla, serà suficient saber el seu significat literal.

El seu significat literal us donarà a conèixer els consells bàsics i pràctics que ofereix l'Alcorà. Aquest tipus de coneixement és més que suficient per a la gent comú sense cap inclinació acadèmica. Després hi ha el costat més profund del significat de l'Alcorà. Això pot ser comprès només després d'un estudi en profunditat de les escriptures.

L'Alcorà és, evidentment, un llibre de guia tant per les persones en general, així com per a gent d'alt nivell intel·lectual. I tots dos són igualment importants, no hi ha cap dubte al respecte. Les societats humanes estan formades tant per a gent instruïda com per la que no ho ha estat, per la qual cosa Déu va enviar un llibre que seria alhora accessible i significatiu per als dos tipus de persones.

Prengueu el primer vers de l'Alcorà:

"Tota la lloança és deguda a Déu, el Senyor de l'Univers." (1: 2)

Aquest vers proporciona aliment intel·lectual per a l'home comú, així com per a aquells que han adquirit gran aprenentatge. Tots dos poden trobar aliment espiritual en aquest vers alcorànic.

L'Alcorà és, de fet, un llibre de saviesa, que ens dóna el coneixement sobre l'esquema diví juntament amb tots aquells principis que són necessaris per a l'èxit de la vida en aquest món.

L'home comú tindrà en el seu sentit més simple. Ell va a prendre en el sentit que ell mateix i el món al seu voltant van ser creats només per Déu. Per tant, només Ell és digne d'elogi, només Ell mereix el seu reconeixement.

Però els que han estudiat les disciplines científiques, i han adquirit coneixement de biologia, fisiologia, física, química, geologia, astronomia, etc.,  l'Alcorà els durà a un sentit més profund. Diran que tothom, inclosos ells mateixos, són el resultat d'una creació molt complexa. I, tenint en compte tots els descobriments científics moderns, tindran l'experiència apassionant d'entendre el camí de la creació de Déu.

Si la resposta de l'home comú per aquest vers és el seu reconeixement incondicional de Déu, la resposta de l'home educat serà un reconeixement encara més acuradament raonada i elevat de seu Creador.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada