Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

què significa ramadà

El Ramadà és el novè mes (sagrat) del calendari musulmà i és un dels cinc pilars de l’Islam.

El mot Ramadà  ja havia estat el nom del mes en la cultura àrab abans de l’arribada de l’Islam. El mot fa referència a “calor intensa” o “sequera”.

Consisteix de 30 dies  realitzant un dejuni especial (As-sawm) durant el qual nosaltres (excepte aquella persona a qui aquest dejuni podria perjudicar la salut) no ingerim res al nostre cos des de l’alba fins al crepuscle, és a dir, no mengem ni bevem res.
Cada vespre, la ruptura del dejuni s’acostuma a realitzar amb la família, realitzant lectures compartides de l’Alcorà i lliurant almoines als més necessitats.
Podem distingir diferents conceptes relacionats amb el Ramadà com ara: Id al-Fitr, és la festivitat que es celebra marcant el final d’As-sawm. Aquesta festivitat comença el primer dia del més següent anomenat As-sahwwal.
També es distingeix La Nit del Decret (Làylat al-Qadr) que té lloc durant el Ramadà. Va ser el transcurs de la nit que l’Alcorà va ser revelat per l’arcàngel Gabriel al profeta Muhammad (que la pau i les vendicions d’Allah siguin amb Ell).
També s’han de tenir en compte una sèrie de sentències perquè hi han punts que invaliden el dejú, ja que aquest té una finalitat, una importància i un origen.
foto2foto3
foto4

Els mesos musulmans són:
– Muhàrram
– Sàfar
– Rabí al-àwwal
– Rabí al-àkhir
– Jumada al-ula
– Jumada al-âkhira 
– Râjab
– Shaabán
– Ramadà
– Xawwal
– Dhu-l-qada
– Dhu-l-hijja
foto5

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada