Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com


Com es practica?

Durant el mes de Ramadà es practica un dejuni especial (As-sawm) en el qual nosaltres (excepte aquella persona a qui aquest dejuni podria perjudicar la salut) no ingerim res al nostre cos des de l’alba fins al crepuscle, és a dir, no mengem ni bevem res.
L’As-sawm comença amb l’aparició de la lluna nova de l’últim dia del mes de Shaabán (vuitè mes musulmà), i acaba quan apareix la següent lluna nova del mes d’As-shawaal (desè mes musulmà).
En el cas que la lluna no pogués ser visible, es completen trenta dies exactes del vuitè mes musulmà (Shaabán) y comença el mes Ramadà. Però si en altres països islàmics la lluna fos visible, tots aquells països es basaran en aquest fet. Igualment, els pocs musulmans dels països no islàmics també hauran de basar-se en la aparició de la lluna d’altres països islàmics.
Aquest context, el profeta de l’Islam Muhammad (que les paus i les vendicions d’Allah siguin amb Ell) ho va prescriure en un hadiz que diu: “Dejuneu a la seva visió [veure la lluna] i trenqueu a la seva visió,i si us és amagada [la lluna per causa atmosfèrica] concloeu el mes de ramadà contant trenta dies. Igualment al començament del mes de ramadà es comptaran trenta dies de Shaabán si no és visible el naixement de la lluna”.

font: As Sawm

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada