Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

El divendres i el seu significat

En totes les religions hi ha un dia de festa setmanal: el dissabte per als jueus, el diumenge per als cristians. Per als musulmans el divendres és el dia més important de la setmana, encara que tradicionalment no és un dia de descans. 

De la mateixa manera que els cristians creients el diumenge van a l’església, els musulmans es reuneixen a les mesquites els divendres al migdia per resar conjuntament. 
És sense cap dubte l’oració més important de tota la setmana, ja que abans de fer les oracions, l’imam fa la khutba. Es tracta d’un discurs o sermó que es fa des del mínbar o púlpit de fusta per a tots els fidels presents. L’imam o qualsevol persona qualificada, comença recitant un versicle de l’Alcorà i continua amb una breu xerrada sobre els assumptes, problemes i inquietuds que puguin haver sorgit entre els membres de la comunitat durant la setmana, ja siguin d’ordre familiar, social, polític i convivencial, sempre il·lustrat amb comentaris extrets directament de l’Alcorà. 

Aquest ritual es fa imitant el que feia el Profeta quan es dirigia a la comunitat de creients, i dura aproximadament mitja hora.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada