Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

Mohàmmed: la primera revelació

cova d'Hira
La revelació de Déu va arribar a Mohàmmed quan aquest tenia 40 anys d'edat. Estant en un dels seus freqüents recessos i meditacions a la cova d'Hira, li va passar una cosa que canviaria la història de la humanitat. Una de les últimes nits del mes de Ramadà, Mohàmmed veu com una llum intensa penetra la cova i escolta una veu que li diu: "Llegeix!", Mohàmmed respon: "No en sé de llegir". L'aparició li ordena: "Llegeix", Mohàmmed respon novament: "No en sé de  llegir", i la llum li diu: "Llegeix, Recita en el nom del teu Senyor, que t'ha creat; va crear l'home d'un espermatozoide. Llegeix! El teu Senyor és el més Generós, i ha ensenyat a l'home el que ignorava. " (Alcorà 96: 1-5) Després d'això, Mohàmmed sent que el missatge li queda gravat al cor i la memòria.

Quan sortia de la cova va sentir una veu procedent del cel que li va dir: "Oh Mohàmmed  tu ets el profeta de Déu, jo sóc l'àngel Gabriel." Mohàmmed va aixecar els ulls i va veure la figura de l'àngel, que, radiant, el seguia allà on fixava la vista.

Les revelacions arriben al profeta a través de l'Arcàngel Gabriel i descendeixen en els moments més inesperats: quan Déu ho disposa. Durant els següents 23 anys, Déu revela a Mohàmmed els missatges que contenen els ensenyaments de l'Islam i es troben en el sagrat Alcorà.

La característica principal de l'Islam és que no admet cap separació entre els assumptes de la vida terrenal i els assumptes de la vida espiritual. No es limita només a purificar la part espiritual de l'home sinó que el seu domini s'estén a l'ordre social, polític, moral, econòmic, etc. Sense que res s'escapi al veredicte de Déu en la forma de vida islàmica.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada