Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

Els cinc pilars de l'Islam

Quan se li va preguntar per l'àngel Gabriel, "Oh Mohàmmed Digues-me sobre l'Islam, "el profeta Mohàmmed (pau sigui amb ell) va enumerar cinc accions que vindrien a ser coneguts com els cinc pilars de l'Islam, i Gabriel va dir:" Vostè ha parlat amb raó ".

Compassiu ha ordenat cinc actes en què es basa tota la religió de l'Islam. Aquests actes de culte són els següents:


1. El testimoni de fe (xahada)


Un ha professar aquest testimoni de fe, que es resumeixen en els dos testimonis:

(A) No hi ha més déu legítimament adorat sinó Al·là,


(B) Mohàmmed és El seu Missatger.

A través de la creença i la certificació del testimoni de fe (xahada) s'entra a les files de l'Islam. És la creença central que conté un creient ment al llarg de la seva vida, i és la base de totes les creences i el culte d'un musulmà.


2. Les oracions formals (Salah)



Un ha d'oferir les cinc oracions diàries en els seus moments específics i en les seves formes previstes. A través de l'oració, un musulmà manté la seva relació amb Al·là, Ell ve a recordar sovint, i evita caure en el pecat.






3. Obligatòria Caritat (Zakat)


Els que han estalviat una certa quantitat de riquesa durant almenys un any cal destinar una part específica del mateix any als destinataris designats entre els necessitats. El Zakat no és caritat voluntària; és un deure obligatori sobre la riquesa titular i un dret social que posseeixen les persones necessitades.



4. El dejuni (Saum)


Els musulmans han de dejunar durant un període d'un mes lunar, que és el mes del Ramadà, abstenint-se de menjar, beure i tenir relacions sexuals des de l'alba fins al vespre. L'objectiu del dejuni, com s'esmenta en l'Alcorà, és augmentar la pietat d'un i la consciència de Déu. Ajuda a la gent sympa- thize amb les persones empobrides i famolenques. I es purifica el cos. El dejuni de Ramadà és una obligació per a les persones físicament capaços.


Algunes circumstàncies individuals eximeix de la ràpida, temporal o permanentment. Per exemple, un viatger o una dona menstruant està exempta temporalment; poden compensar el dejuni en altres dies quan tornen a casa o acabar el seu període. Les persones malaltes amb malalties cròniques que impedeixen el dejuni, com algunes formes de diabetis, o persones d'edat avançada poden pagar una obra de caritat en lloc de dejuni. No se suposa que qualsevol dificultat física real en el dejuni; és més una qüestió de reunir la paciència d'un. Si hi ha dificultat o dany físic, llavors la persona està exempta de la ràpida, però ell o ella ha o bé fer-ho per altres dies de dejuni o pagar l'impost de pobres en substitució del dejuni.


5. Peregrinació (Hajj)


Peregrinació a la Casa de Déu, la Kaaba, a la Meca és obligatori per a tots els musulmans capaços vegada a la vida. El Hajj és una prova física i visual de la germanor de la humanitat, i la seva igualtat en la servitud davant Allah. Ser capaç de realitzar l'Hajj inclou les consideracions de cost financer, així com la salut física.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada