Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

Com acostar-se a l'Alcorà

La primera cosa que li cal entendre a un principiant sobre l'Alcorà és la seva forma. La paraula àrab, "Alcorà", literalment significa tant "recitació" com  "lectura ". 
L'Alcorà va ser recitat tant de forma oral i escrit en forma de llibre. El veritable poder de l'Alcorà roman en la recitació oral, ja que està destinat a ser llegit en veu alta i melodiosament, però tot i així els versos van ser escrits en els materials disponibles com una ajuda per a la memorització, i aquests van ser recollits i disposats en forma de llibre.
L'Alcorà no estava destinat a explicar una història cronològica, i per tant, l'Alcorà no ha de ser vist com una narració seqüencial com el llibre del Gènesi.

L'Alcorà repeteix sovint certs versos i temes, intercala temes, i sovint es refereix narratives en forma resumida. 
Podem veure dues raons per això:
- En primer lloc, serveix a un propòsit lingüístic i és una de les tècniques retòriques de l'àrab clàssic.
- En segon lloc, tots els temes de l'Alcorà, donen voltes al mateix fil conductor durant tot el llibre: no hi ha cap Déu veritable excepte Allah, i Mohàmmad (saw) és el seu profeta.

L'Alcorà, a diferència de la Bíblia, no s'ocupa de les genealogies, esdeveniments cronològics, o altres detalls històrics, molts dels quals no s'ajusten a un discurs oral. L'objectiu és utilitzar els esdeveniments, del passat i del present, per il·lustrar un missatge central. Així que quan l'Alcorà es parla de les propietats curatives de la mel o la vida de Jesús, cap d'aquests temes és un fi en ell mateix, però cadascun d'ells està relacionat d'una o altra manera amb el missatge central - la Unitat de Déu i la unitat del missatge profètic.

Un altre punt important a tenir en compte és que l'Alcorà no va ser revelat d'una sola vegada, sinó que es va revelar en parts durant un lapse de vint anys. Molts passatges van ser en resposta a esdeveniments específics. Sovint, la revelació alcorànica vindria de l'àngel Gabriel al profeta Mohàmmed com a resposta a les preguntes formulades per la gent de l'època. L'Alcorà es dirigeix ​​als incrèduls, la gent de l'Escriptura (un terme usat per l'Alcorà per als jueus i cristians), la humanitat en general, i, finalment, al mateix Profeta. Conèixer el context històric i social de la revelació aclareix els significats continguts en el text mateix.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada