Si tens dubtes, o senzillament vols contactar amb nosaltres, pots fer-ho a catal.islam@gmail.com

“L'Islam a Catalunya és, per essència, plural”

L'antropòleg Jordi Moreras va reflexionar dissabte en una conferència a La Marineta sobre l'estat actual de l'Islam a Catalunya, i el procés d'arrelament que viu des de fa 30 anys.

Aquest any en fa 30 que es va inaugurar el primer oratori musulmà a Catalunya. Aquest fet és per al professor Jordi Moreras un signe de que l'Islam no és ja un fenomen religiós només vinculat a la immigració, sinó que ja forma part de la realitat catalana. “Hi ha infinitat de comunitats musulmanes a Catalunya, i cadascuna reprodueix les peculiaritats dels seus orígens, però també hi ha musulmans catalans, que estan vivint un procés d'arrelament i adaptació a la realitat catalana”, indica Moreras, professor d'Antropologia a la Universitat Rovira i Virgili. En la xerrada, Jordi Moreras ha mostrat que, des d'aquell primer oratori, l'Islam ha anat creixent a Catalunya i, actualment, ja existeixen 250 centres musulmans, cadascú amb les seves característiques pròpies. “Es troben tantes comunitats diferents que es pot dir que l'Islam a Catalunya és, per essència, plural, ja que reprodueix les diverses manifestacions de l'Islam de la resta del món”, explica l'antropòleg.


Per a Moreras, l'Islam a Catalunya encara està en plena evolució, adaptant-se a la realitat catalana: “És un Islam arrelat al país, que busca el seu espai i que s'adapta a una societat que no és musulmana”. Aquest procés, que encara està en construcció, estarà condicionat en el futur per la interacció entre els musulmans i els no musulmans. La conferència de Jordi Moreras, sota el títol de 'L'Islam a Catalunya', forma part d'un cicle de tres xerrades organitzades per la Comunitat Islàmica de Mollet, amb l'objectiu de donar a conèixer la seva realitat. Els mesos de novembre i desembre es duran a terme les altres dues conferències al Centre Cultural La Marineta.

Font: Molletama

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada